Anasayfa » Yasemin Yağı Faydaları ve Kullanımı

Yasemin Yağı Faydaları ve Kullanımı

Yasemin çiçeğinden elde edilen bir tür uçucu yağ olan yasemin yağı, ruh halini iyileştirmek, stresi yenmek ve hormonları dengelemek için popüler bir doğal çözümdür.

Bu uçucu yağ, yüzlerce yıldır Asya’nın bazı bölgelerinde depresyon, endişe, duygusal stres, düşük libido ve uykusuzluk için doğal bir çare olarak kullanılmıştır.

Araştırmalar, “Jasminum officinale” cinsi türüne sahip yasemin yağının, sinir sistemini olumlu yönde etkilediğini göstermektedir.

Yasemin çiçeğinden elde edilen ve aromaterapi yoluyla cilde nüfuz eden yağlar; kalp hızı, vücut ısısı, stres yanıtı, uyanıklık, kan basıncı ve solunum dahil olmak üzere birçok biyolojik faktör üzerinde etkilidir.

Birçok insan yasemin yağını doğal bir afrodizyak olarak adlandırır, çünkü duygusallığı artıran “baştan çıkarıcı” bir kokuya sahip olduğu söylenir.

Bu yazıda “yasemin yağı ne işe yarar”, “yasemin yağı neye iyi gelir”, “yasemin yağı ne için kullanılır” konularına değinelim.

Yasemin Yağı Nedir?

Geleneksel olarak, Çin gibi yerlerde, vücudun detoksuna yardımcı olmak, solunum ve karaciğer rahatsızlıklarını gidermek için kullanılmıştır.

Ayrıca hamilelik ve doğumla ilişkili ağrıyı azaltmak için de kullanılır. Günümüzde bu uçucu yağ araştırılmış ve bazı faydaları tespit edilmiştir.

yasemin yağı saça nasıl uygulanır

Yasemin yağı neye yarar?

– Stresi azaltır.

– Kaygıyı azaltır.

– Depresyonla mücadele eder.

– Uyanıklığı artırır.

– Düşük enerji veya kronik yorgunluk sendromu ile savaşmaya yardımcı olur.

Menopoz semptomlarını azaltarak, PMS ve kramplar için doğal bir ilaç olarak işe yarar.

– Kaliteli bir uykuya yardımcı olur.

– Bir afrodizyak olarak davranır.

Yasemin yağı nasıl kullanılır?

– Solunabilir veya doğrudan cilde uygulanabilir.

  Resveratrol Nedir, Hangi Besinlerde Var? Faydaları ve Zararları

– Bir taşıyıcı yağ ile birleştirilmesi gerekmez ve ayrıca en iyi sonuçları elde etmek için seyreltilmemiş şekilde kullanılması önerilir.

– Ev yapımı masaj yağı, sabunlar ve mumlar gibi birçok farklı ev ve vücut kullanımı için diğer losyonlar, nemlendirici Hindistan cevizi yağı veya uçucu yağlarla birleştirilebilir.

– Ev yapımı bir parfüm oluşturmak için diğer esansiyel yağlarla birleştirebilirsiniz.

Yasemin Yağı Faydaları

Depresyon ve anksiyete tedavisine yardımcı olur

Birçok çalışma, aromaterapi tedavisi olarak ya da cilt üzerinde topikal olarak yasemin yağı kullandıktan sonra, ruh halindeki ve uykudaki iyileşmeleri ve bunun yanı sıra enerji seviyelerinin arttığını tespit etti.

Sonuçlar, yasemin uçucu yağının beyin uyarıcı etkiye sahip olduğunu ve aynı zamanda ruh halini iyileştirmeye yardımcı olduğunu göstermektedir.

Dikkati artırır

Çalışma sonuçlarına göre yasemin yağı dikkati artırır ve aynı zamanda ruh halini yükseltmeye yardımcı olur.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlarla mücadele eder

Yasemin yağının, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklarla savaşmak için etkili kılan antiviral, antibiyotik ve antifungal özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir.

Bu uçucu yağ, Tayland, Çin ve diğer Asya ülkelerinde yüzlerce yıldır hepatit, çeşitli iç enfeksiyonlar ve ayrıca solunum ve cilt rahatsızlıkları ile mücadele tedavisi olarak halk arasında kullanılmıştır.

Bu yağı solumak, burun yolundaki ve solunum semptomları içindeki mukus ve bakterileri temizlemeye yardımcı olur. Cilde uygulamak, iltihabı, kızarıklığı, ağrıları azaltır ve yaraları iyileştirmek için gereken süreyi hızlandırır.

Uykusuzluğa çare olarak kullanılır

Yasemin yağı, doğal bir yatıştırıcı gibi davranarak daha iyi uyumaya yardımcı olacak sakinleştirici bir etki gösterir. Lavanta ile birlikte solumak, kalp atış hızını azaltmaya yardımcı olur, sakinleşme ve rahatlama hisleri uyandırır.

Menopoz belirtilerini azaltır

Yasemin yağını bir aromaterapi tedavisi olarak kullanmak veya doğrudan cilde uygulamak, menopozun duygusal ve fiziksel semptomlarını azaltmaya yardımcı olur.

PMS belirtilerini önleyerek iyileştirir

Araştırmalar, bu uçucu yağın, östrojen benzeri fenolik yapıya sahip bitki bileşenleri olan fitoöstrojenler olarak hareket ederek, hormon seviyelerini dengelemeye yardımcı olan bir uçucu yağ grubu arasında olduğunu göstermektedir.

  Göz Kaşıntısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Evde Doğal Çözümler

Yasemin yağının cilde masaj yapılması veya solunması, baş ağrısı, mide krampları, akne ve diğer cilt kusurları veya huzursuzluk gibi PMS semptomlarının azaltılmasına yardımcı olur.

Gebelik sonrası belirtiler için faydalıdır

Bu uçucu yağ, kaygı, depresyon, kas ağrısı ve düşük enerji gibi doğum sonrası semptomları hafifletmeye yardımcı olur.

Geleneksel olarak anne sütü üretimini arttırmak için de kullanılmıştır. Ek olarak, cilde yasemin yağı uygulamak, çatlakların azalmasına ve yara izlerinin önlenmesine yardımcı olur.

Enerjik hissetmeye yardımcı olur

Yasemin yağı, uyarıcı özellikleriyle bilinmektedir. Bu yağın dağılması veya cilde sürülmesi, enerjik hissetmeye yardımcı olur. Güne hazırlanmak için banyo suyuna bir miktar ekleyin veya sabah duş sırasında cilde sürmeyi deneyin.

Yasemin yağı cilde faydaları

Yasemin yağı; genel cilt bakımı, yeniden canlandırma, kuru cilt, yaşlanma izleri, iltihaplanma, yağlı cilt ve sedef hastalığında kullanılır.

Yasemin yağı ciltte nasıl kullanılır?

Leke oluşumunu azaltmak, kuruluğu gidermek, yağlı cildi dengelemek, kırışıklıkları ve ince çizgileri önlemek ve traş tahrişini sakinleştirmek için bu yağı, duş jeli veya vücut losyonuna karıştırmayı deneyin. Alerjiyi kontrol etmek için ilk olarak cildinize az miktarda uygulayarak reaksiyonunuzu test edin.

Yasemin yağı saça faydaları

Yasemin yağı, saç kırılmasını önlemek için etkili olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Aynı zamanda doğal nemi ve esnekliğini korur.

Bu yağ, bakteri ve saç derisini temizleyen bir antiseptiktir. Kepek gibi enfeksiyon ve saç derisi koşullarını ortadan kaldırmak ve azaltmak için kullanılabilir.

Yasemin yağı, sadece nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda saçtaki ve saç derisindeki nemi de koruyan iletken bir durum yaratır. Eklenen nem bu kabarmaları yatıştırır ve bukleleri canlandırır.

Yasemin Yağı Kullanımı

Sakinleştirici veya canlandırıcı bir masaj yağı olarak kullanılır

Sakinleştirici bir masaj için; yasemin yağını, lavanta veya sardunya yağı ve bir taşıyıcı yağ ile birleştirin. Bu yağın rahatlatıcı ve ağrı azaltıcı etkisi onu masaj yağı olarak etkili kılar.

  Pelin Otu Nedir, Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Zararları

Doğal parfüm olarak kullanılır

Yasemin yağının, ruh halini iyileştirme faydaları bilimsel çalışmalarda tespit edildi. Pahalı parfümleri kullanmak yerine, bu yağı bileğinize ve boynunuza doğal, kimyasal madde içermeyen bir koku olarak sürün.

yasemin yağı kullanımı

Yasemin Yağı Yan Etkileri ve Zararları

Yasemin yağı genellikle güvenlidir ve tahriş edici değildir, ancak esansiyel yağlar kullanırken her zaman alerji veya tahriş riski vardır.

Özellikle bu yağları ilk defa kullanıyorsanız veya hassas bir cildiniz varsa, az miktarla başlayıp mutlaka taşıyıcı yağlarla seyreltin.

Bu yağ yoğun bir aromaya sahiptir, bu nedenle bazı insanlar aşırı güçlü kokusunu önlemek için onu diğer yağlarla karıştırmayı tercih eder.

Bazı insanlarda, güçlü kokusundan dolayı baş ağrılarına, cilt reaksiyonlarına veya mide bulantısına neden olabilir. Hindistan cevizi, badem veya jojoba yağı ile birleştirerek ve cilt ile doğrudan temasından kaçınarak kullanın.

Yasemin yağı içilir mi?

Esansiyel yağlar genellikle aromaterapi ve topikal kullanım içindir, içilmez.

Yüzlerce yıldır hamile kadınlar ve yeni annelerde kullanılmasına rağmen, hamileyseniz, emziriyorsanız veya hormonla ilgili sorunlar yaşıyorsanız, uçucu yağları kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.

Yasemin yağı, fitoöstrojen etkileri nedeniyle hormonlar üzerinde bir etkiye sahiptir, bu nedenle dikkatli olunması gerekir.

Sonuç olarak;

Yasemin yağı, yasemin çiçeğinden üretilir ve güçlü bir kokuya sahiptir. Saf ya da taşıyıcı bir yağ ile seyreltilmiş, masaj için topikal olarak uygulanabilir ya da ev yapımı doğal bir parfüm yapmak için kullanılabilir.

Yazıyı Paylaşın!!!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir