Kokum Yağı Nedir, Nerelerde Kullanılır, Faydaları Nelerdir? | diyetz

    Kokum Yağı Nedir, Nerelerde Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

     

    Bitki kaynaklı yağlar ve tereyağları; losyonlar, dudak balsamı ve saç bakımı gibi çeşitli kişisel bakım ürünleri için popüler bileşenler arasındadır.

    Kakao, Hindistan cevizi ve shea yağı gibi içeriklere aşina olsak da, kokum yağı, benzersiz özelliklere ve faydalara sahip daha az kullanılan bir alternatiftir.

     

     

    kokum yağı faydaları

     

     

    Kokum yağı nedir?

    Kokum ağacı adı verilen meyve taşıyan bir ağacın tohumlarından elde edilen yağdır.

    Resmi olarak “Garcinia indica” olarak bilinen kokum ağaçları, öncelikle Hindistan’ın tropikal bölgelerinde yetiştirilir. Kokum ağacının meyveleri ve tohumları çeşitli mutfak, kozmetik ve tıbbi uygulamalarda kullanılır.

    Bu yağ genellikle açık gri veya soluk sarı bir renk tonuna sahiptir ve ağırlıklı olarak stearik asit olarak bilinen bir tür doymuş yağ içerir.

    Yağın kimyasal yapısı, kokum yağının oda sıcaklığında katı kalmasına izin verir – bu nedenle buna genellikle yağ yerine tereyağı denir.

    Kokum yağı yenilebilirdir ve bazen çikolata ve diğer şekerlemeleri yapmak için kullanılır. En popüler olarak makyaj, losyonlar, sabunlar, balsamlar ve merhemler gibi topikal kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bir bileşen olarak kullanılır.

    Diğer birçok bitki yağı türünün aksine, doğal olarak cilde uygulandığında kolayca eriyen çok sert bir dokuya sahiptir.

     

     

    Kokum Yağı Faydaları ve Kullanımı

    Kokum yağı, çeşitli kozmetik ve farmakolojik cilt bakım ürünlerinde çok yönlü ve fonksiyonel bir bileşen olarak umut vaat etmektedir.

     

    Cilt ve saç derisine nemini geri kazandırır

    Kokum yağı güçlü bir yumuşatıcı ve nemlendiricidir.

    Cilt, dudaklar, ayaklar, kafa derisi ve saç dahil vücudun hemen hemen her kısmının, nem içeriğini iyileştirmek için kullanılabilir.

    Diğer benzer bitki bazlı yağlardan farklı olarak, çok ağır değildir. Cilt tarafından kolayca emilir, böylece uygulamadan sonra yağlı bir his bırakmaz.

    Kokum yağının hassas cildi olan insanlar için iyi bir nemlendirme seçeneği olduğu düşünülmektedir.

     

    İltihaplı cildi rahatlatır

    Kokum yağı genellikle kesik ve yanıkların neden olduğu cilt iltihabını hafifletmek için topikal olarak kullanılır.

    Kuru, çatlak topuklu 23 kişide yapılan küçük bir çalışma, 15 gün boyunca günde iki kez kokum yağı uygulamasının, semptomları önemli ölçüde iyileştirdiğini bulmuştur.

     

    Sivilceleri tedavi edebilir

    Sivilceleri tedavi etme yeteneğini destekleyen güçlü bir araştırma olmasa da, birçok insan bunu sivilceler için, topikal bir tedavi olarak kullanmaktadır.

    Kokum yağının sivilceyi tedavi etme yeteneği, muhtemelen kuru cilt, aşırı yağ üretimi, hormon dengesizlikleri veya bakteriyel aşırı büyüme gibi nedenlere bağlıdır.

    Bu yağ güçlü bir nemlendirme kapasitesine sahiptir ve komedojenik olarak kabul edilmez, yani gözenekleri tıkamaz. Bu nedenle, nemi kuru, tahriş olmuş cilde geri kazandırmak için etkilidir.

     

    Görünür yaşlanma belirtilerini azaltabilir

    Kokum yağı, kırışıklıklar, esneklik kaybı, kuruluğun artması gibi gözle görülür yaşlanma belirtilerini tedavi etmek ve önlemek için etkili bir araçtır.

    Yağın güçlü yumuşatıcı özelliklere sahip olduğu göz önüne alındığında, cildin nem içeriğini iyileştirmeye yardımcı olarak, daha genç görünmesine yardımcı olabilir.

     

     

    kokum yağı nedir

     

     

    Kokum Yağının Benzer Ürünlerle Karşılaştırılması

    Kakao, shea veya Hindistan cevizi gibi diğer yaygın bitkisel yağlarla karşılaştırıldığında bazı güçlü ve zayıf yönlere sahiptir;

    Kokum yağının faydaları şunlardır:

     

    Kokusuz

    Doğal olarak kokusu yoktur. Kakao, Hindistan cevizi ve shea yağının kendilerine özgü farklı kokuları vardır. Kokuya duyarlı olanlar için daha iyi bir seçenektir.

     

    Kolayca emilir

    Diğer birçok bitki yağlarının aksine, oldukça hafiftir, hızlı ve kolay bir şekilde emilir ve yağlı değildir.

     

    Gözenekleri tıkamaz

    Diğer yağların gözenekleri tıkama olasılığı daha fazladır. Kokum yağında böyle bir durum söz konusu değildir.

     

    Yapısal olarak kararlıdır

    Mevcut yağlar arasında yapısal ve kimyasal olarak en kararlı olanlarından biridir. Ev yapımı kozmetikler için doğal bir emülgatör veya sertleştirici olarak harika çalışır.

     

    Kokum yağının bazı zararları ya da olumsuz yanları da şunlardır:

     

    Fiyat

    Diğer bitki yağları ile karşılaştırıldığında, daha pahalıdır.

     

    Erişilmesi zor

    Diğer bitkisel yağlar kadar yaygın kullanılmaz, bu nedenle bulması daha zordur.

     

     

     

    ZİYARETÇİ YORUMLARI

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    BİR YORUM YAZ