Anasayfa » Kış Ayları için Doğal Yüz Maskesi Tarifleri

Kış Ayları için Doğal Yüz Maskesi Tarifleri

Kış mevsiminden en çok etkilenen yüzümüzdür. Yüz bölgesindeki cilt kurur ve kırışıklıklar belirginleşmeye başlar. Soğuk hava cildin nemini azaltır ve yaşlanma belirtileri ortaya çıkar.

Cildi kuru olanlar bu durumdan daha fazla etkilenir. Kış mevsiminde kızarıklıklar ve cilt çatlakları oluşur. Bu yüzden kış mevsimi için yapılacak cilt bakımı daha farklı ve özenli olmalıdır.

Kış aylarında kuruyan ve pullanan cildi canlandırmanın en iyi yolu yüz maskeleridir. Cildi canlandırma özelliği olan maskeler, bunun dışında başka yararlar da sağlar; cildi besler, gençleştirir ve kan dolaşımını hızlandırarak, dolaşımın yüz üstündeki dokulara ulaşmasını sağlar.

Cildinizin daha genç ve parlak görünmesini sağlamak için evde kolayca uygulayabileceğiniz kış yüz maskeleri ve nasıl yapıldıklarını öğrenelim.

Kış Aylarında Kullanılabilecek Maske Tarifleri

Antioksidan Maske

Bu yüz maskesi cildinizi aydınlatır ve tüm yaşlanma belirtilerini yüzünüzden temizler. 

1/4 olgun papaya, 1/4 çay kaşığı limon suyu ve 1/2 çay kaşığı balı karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve yıkamadan önce yaklaşık 10-15 dakika bekleyin.

Avokado ve Bal Maskesi

Avokadonun yarısını püre haline getirin. Sonra buna 2 yemek kaşığı bal ve 1/2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve nazikçe masaj yaparak yüzünüze uygulayın. 10 dakika yüzünüzde tutun ve sonra yıkayın.

Yulaf Ezmesi ve Lor Maskesi

Bu maske cildiniz üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir ve sivilceleri iyileştirmeye yardımcı olur. 2 yemek kaşığı sade lor, 1 yemek kaşığı bal, 1/3 bardak hazır yulaf ezmesi ve 1/2 bardak sıcak suyu karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Ilık su ile yıkayın.

  Patlıcan Alerjisi Nedir, Nasıl Geçer? Nadir Görülen Alerji

Çilek ve Limon Maskesi

1/4 fincan çilek, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Yüz maskesini yüzünüze nazikçe masaj yaparak uygulayın. Yüzünüzde 10 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.

Elma Sirkesi ve Yeşil Çay Maskesi

3 yemek kaşığı yeşil çay, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı yulaf ezmesini karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra soğuk suyla yıkayın.

Salatalık ve Tam Yağlı Yoğurt Maskesi

Yarım salatalığı blenderde bir hamur haline getirin. 1 yemek kaşığı tam yağlı yoğurt ekleyin. Bu karışımı yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 10-15 dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayın.

Süt Kreması ve Bal Maskesi

Kış aylarında kuru ve pürüzlü bir yüzünüz varsa, bu maske cildiniz için hayat kurtarıcı olacaktır. 1 yemek kaşığı süt kreması ve 1 yemek kaşığı saf balı karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suyla yıkayın.

Bal ve Süt Maskesi

2 yemek kaşığı bal ve 5 ila 6 yemek kaşığı çiğ sütü bir kasede karıştırın. Bunu yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 3 ila 5 dakika parmaklarınızın ucuyla dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın. 20 dakika daha beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

Muz Maskesi

Muz, kışları bile cildi derinlemesine beslemeye yardımcı olan doğal nemlendirici özelliklere sahiptir. Olgun bir muzun yarısını ezerek pürüzsüz bir macun yapın. 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek iyice karıştırın. 

Yüzünüzü yıkayın ve maskeyi yüzünüze uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra yıkayın.  Etkili sonuçları görmek için bu maskeyi ayda en az 2 ila 3 kez kullanabilirsiniz.

Pullanan Ciltler için Maske

Malzemeler

  • 8-9 ıspanak yaprağı
  • 1 fincan süt
  • Krema

Uygulanışı

Ispanak yapraklarını yıkayın. Hafif ateşte süt ile pişirip süzün. Ispanak yaprakları dağılmasın. Süzülen sütü sonra kullanmak üzere bir kenara koyun. Yapraklar soğuyunca temizlenmiş yüze önce krema sürün, sonra yaprakları hafifçe sıkıp yüze ve boyna sürün. 

30 dakika sonra yaprakları yüzünüzden alın. Süzdüğünüz ve bir kenara ayırdığınız süt ile yüzünüzü yıkayıp kurutun. Pullanan cilt için birebir olan bu maskeyi kış aylarında düzenli bir şekilde tekrarlayabilirsiniz.

  Tarçın Yağı Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır, Faydaları Neler?

Kuru Ciltler için Maske

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

Uygulanışı

Malzemeleri karıştırıp yüze sürün. Maskeyi 20 dakika bekletip ılık su ile yıkayın. Düzenli kullanın.

Besleyici Maske

Malzemeler

  • Yarım muz
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı çiçek balı

Uygulanışı

Malzemeleri karıştırın ve yüzünüze sürün. 20 dakika bekleyin ve ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Düzenli kullanın.

Göz Altı Kırışıklıkları için Maske

Malzemeler

  • Kivi kabuğu

Uygulanışı

Kivinin kabuğunu gözlerinizin üzerine koyup bir süre bekleyin. Düzenli kullanımda göz altındaki kırışık ve morluklar zamanla yok olacaktır.

Kırışıklıkları Gideren Maske

Malzemeler

  • 1 salatalık
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı krema

Uygulanışı

Yumurta akını krema ile karıştırıp çırpın. Salatalığın suyunu çıkarıp karışıma ekleyin. Karışım çok sulu olmamalı. Maskeyi, temizlediğiniz yüzünüze uygulayın. 20 dakika sonra yüzünüzü maden suyu ile yıkayın.

Gözenekleri Sıkılaştıran Maske

Malzemeler

  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı süt tozu
  • Yarım tatlı kaşığı bal

Uygulanışı

Malzemelerin hepsini bir kabın içinde çatalla karıştırın. Karışım koyu bir kıvam alınca yüzünüze sürün. 15 dakika sonra önce ılık sonra soğuk su ile yıkayın.

Yorgun Ciltler için Maske

Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam yağı

Uygulanışı

Malzemeleri karıştırıp yüzünüze sürün. 15-20 dakika sonra yüzünüzü gül suyuna batırılmış pamuk ile silin. Bitkisel bir losyonla yıkayıp kurutun.

kışın yüz maskesi

Kakao Yağı ve Zeytinyağı Maskesi

Cilt için inanılmaz bir nemlendirici olan zeytinyağı ve kakao yağı ile kışın cildinizi besleyebilirsiniz. Bir tutam zencefil, ciltteki aşırı kiri gidermeye yardımcı olacaktır.

Bir yemek kaşığı kakao yağı ve zeytinyağını, yarım çay kaşığı zencefil ile karıştırıp ezin ve cildinize, özellikle yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Ilık suyla yıkamadan önce 15-20 dakika bekletin.

Aloe Vera ve Badem Yağı Maskesi

Bu yüz maskesi, cildin hidrasyonunu sağlamak için en iyi sonucu verir. 8-10 damla badem yağı ve bir çay kaşığı aloe vera jeli alıp avuçlarınızın arasında karıştırın.

Şimdi karışımı en az 15 dakika dairesel hareketlerle yüzünüze sürün, ovalayın ve bir gece bekletin. Ertesi gün yüzünüzü yıkayın. Yüzünüzün yumuşadığını ve canlandığını fark edeceksiniz.

  Pirinç Sütü Nedir? Pirinç Sütünün Faydaları

Havuç ve Bal Maskesi

Bu yüz maskesi, havuçta bulunan beta karoten sayesinde donuk ve lekeli cildin rengini açmaya yardımcı olur. Bal, cilt için nemlendirici görevi görür.

Bu maske, ölü cilt hücrelerinin de temizlenmesine yardımcı olacaktır. Yapmanız gereken şey soyulmuş ve püre haline getirilmiş bir havuç ve bir yemek kaşığı bal alıp iyice karıştırmak. Şimdi bu maskeyi yüzünüze uygulayın ve 15 dakika sonra durulayın.

Papaya ve Muz Yüz Maskesi

Antioksidan bakımından zengin papaya ve vitamin açısından zengin muz cilt için mükemmel bir maske oluşturur. Bal, cildi gençleştiren doğal bir cilt nemlendiricisidir.

Bu meyveleri ezin ve topak kalmaması için iyice karıştırın. Bunlara bir çay kaşığı bal ekleyin ve alnınıza, yanaklarınıza, burnunuza ve çenenize sürün.

Parmaklarınızı kullanarak cildinize masaj yapın ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yıkayın. Yüzünüzün sıkılaştığını fark edeceksiniz.

Aloe Vera ve Hindistan Cevizi Yağı Yüz Maskesi

Hem aloe vera hem de hindistan cevizi yağı kuru ve kaşıntılı cildi yatıştırır, gün boyu güzel ve nemli kalmasını sağlar. Bu doğal yüz maskesi, serinletici bir ajan olarak çalışır ve kışın ciltte tahriş hissettiğinizde işinize yarayacaktır. 

Bunun için biraz saf hindistan cevizi yağını aloe vera jeli ile karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Bir süre bekleyin ve yüzünüzü temiz, ıslak bir havluyla silin.

Cildinizi nemlendirmek için hidrasyon çok önemlidir. Cildinizi içeriden nemlendirmek, vücuttaki toksinleri atar, yüz bölgesindeki yağları dengeleyerek sivilceleri temizler ve ayrıca kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur. Bu nedenle günde yaklaşık 2 litre su içilmesi tavsiye edilir.

Yazıyı Paylaşın!!!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir