Diyet Yapmadan Nasıl Kilo Verilir? Diyetsiz Kilo Verme

Ne isterseniz yediğinizi ve hiç kilo almadığınızı düşünün. Ne kadar güzel bir hayal değil mi? 

Diyet yapmadan kilo vermek veya kilomuzu korumak da aslında hayalden öte, gerçek olabilecek durumlar. Yeter ki neyi nasıl yapacağımızı bilelim.

İşte diyet yapmadan zayıflamak istiyorum diyenler için bilimsel olarak kanıtlanmış yöntemler…

Diyet Yapmadan Nasıl Zayıflanır?

spor ve diyet yapmadan kilo vermek

Diyet yapmak, en sevdiğiniz yiyeceklerden vazgeçmek ve çoğunlukla sebze, salata ve çorbalara yönelmek anlamına gelir. Sevdiğiniz yiyeceklerden uzaklaşmak, hem fiziksel hem de duygusal açlığa neden olur.

Kalıcı kilo vermek için çoğu zaman kalori kısıtlama yolunu tercih ederiz. Aldığımız kaloriyi azaltmak, zayıflamak için elbette çok önemlidir, bununla birlikte doğru hormonal ortamı da düzenlemek gerekir.

Stres, depresyon ve diğer duygusal durumlar, olumsuz bir hormonal ortama neden olabilir.

Ne kadar ve ne zaman yediğiniz kadar, psikolojik ve duygusal yaşamınıza bakan bütünsel bir yaklaşım benimsemeniz önemlidir.

“Diyetsiz kilo vermek istiyorum” diyenler bu söylenenlerle birlikte aşağıdaki tavsiyeleri de dikkate almalıdır.

Kendi yolunu kendin bul

“Bir arkadaşım x diyetini yaptı ve kilo verdi, ben de onu denemek istiyorum” diye kilo vermek için motive oldunuz. İyi! Ama gerçekten arkadaşın için işe yarayan diyet planı senin için de işe yarar mı? 

Diyete başladığınızda öncelikle su ağırlığını kaybedeceksiniz ancak hızlı kilo kaybının etkisi, yavaş kilo kaybının olumlu sonuçlarına eşit değil.

Anında sonuçları göremeyebilirsiniz, bunun nedeni ise alışkanlıkların gelişmesinin zaman almasıdır. Yaşam tarzınızı iyileştirmek için gayret gösterin, bunu başardığınızda kilo vermek için herhangi bir diyet yapmanız gerekmeyecektir.

diyetsiz zayıflamak

Kilo vermek için yiyin

Kilo vermek için kendinizi aç bırakmak mı? Başlarda işe yarayabilir, su ağırlığını kaybedersin ama yakında geri kazanacaksın. Kilo vermenin en iyi ve tek yolu sağlıklı beslenmek. 

Taze ürünler, tam tahıllar, yağsız et ve sağlıklı yağlar yemenin yanı sıra, günde 5-6 öğün, küçük porsiyonlar şeklinde ve yavaş yemelisiniz.

Mutfağı temizleyin

Hijyenik olarak temizlikten ziyade evdeki tüm abur cuburları, yüksek sodyumlu yiyecekleri, rafine şekerleri, sütlü çikolataları ve çok rafine edilmiş karbonhidrat içeren yiyecekleri atın veya birilerine verin.

Mutfağınızı ve buzdolabınızı sebzeler, meyveler, kepekli tahıllar, kepekli ekmek ve yağsız proteinle doldurun.

Güne metabolizma hızlandıran bir içecekle başlayın

Gece boyunca iki çay kaşığı çemen otu tohumunu bir bardak suda bekletin. Tohumları süzün ve sabah ilk iş olarak bunu için.

Çemen otu tohumları metabolizmayı hızlandırır ve gün boyu aktif kalmanızı sağlar. Su ise vücuttan toksinleri atmaya yardımcı olur.

kahvaltıda ne yenir

Kahvaltıyı atlamayın

Kahvaltıyı atlamak, kalori azaltmanın ve kilo vermenin bir yoludur. Ancak kahvaltı günün en önemli öğünüdür ve göz ardı edilmemesi gerekir.

Vücudunuza günde birkaç kez yakıt ikmali yapmak çok önemlidir. Kahvaltıyı atladığınızda, öğle yemeğinde aşırı aç hissetmeye başlar ve aşırı yemeğe ve sağlıksız yiyecekler seçmeye başlarsınız. 

Kahvaltı yapmamak, metabolizmayı yavaşlatır. Bu nedenle, kahvaltınızı her zaman uyandıktan sonra bir saat içinde yapın.

Yeşil çay için

Yeşil çay metabolizma hızlandıran içeceklerden biridir. Toksinleri temizlemeye yardımcı olan ve genel sağlığı iyileştiren bir antioksidan olan EGCG içerir. Aslında, yeşil çay içmek haftada 400 ekstra kalori yakılmasına yardımcı olur.

Yavaş çiğneyin

Çalışmalar, yavaş çiğnemenin daha az kalori almanın bir yolu olduğunu gösteriyor. Çiğneme yavaşlarsa aşırı yemeyi önler, çünkü beyne mideden dolu olduğu sinyallerini almak için fazladan zaman kazandırır.

Bu aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır ve porsiyon büyüklüğünü sınırlar. Bu nedenle, yiyeceklerinizi ağızda yaklaşık 35-50 kez çiğnemeniz önerilir.

rejim yapmadan nasıl zayıflanır

Yediklerinizi dengeleyin

Her öğünde proteinler, iyi karbonhidratlar (sebzeler / meyveler / tahıllar) ve sağlıklı yağlar bulunmalıdır. İşin püf noktası, gıda grupları arasında dengenin sağlanmasıdır, böylece vücudunuz onları işleyebilir, enerji sağlayabilir, toksinleri temizleyebilir, bağışıklığı artırabilir ve genel sağlığı iyileştirebilir.

Her öğünde protein yiyin

Yağsız protein içeren yiyecekler, uzun süre tokluk hissi sağladıklarından, her öğünde mutlaka tüketilmelidir. Gerekli miktarda protein almak için yoğurt, az miktarda fındık ve fıstık ezmesi, yumurta, fasulye ve yağsız et yiyin.

Paketlenmiş içeceklere dikkat edin

Paketlenmiş meyve ve sebze suları, enerji içecekleri, soda içmek sadece kilo vermenizi engellemekle kalmaz aynı zamanda sağlığınızı da riske sokar.

Sıfır kalorili olarak pazarlanmasına rağmen, bazı gazlı içecekler, onları normal olanlardan daha kötü yapan başka lezzet ve katkı maddeleri içerir. 

Bununla birlikte, normal sodadaki rafine şeker miktarı çok yüksektir ve çok fazla içilmesi şeker hastalığına yatkınlık gelişmesine neden olur. 

Taze sıkılmış meyve veya sebze suları için.

su içmek faydalı mı

Su için

Birçoğumuz aslında gerekenden daha az su içiyoruz. İdeal olarak kilo vermek için günde en az 3 litre su içmek gerekir. Çok fazla egzersiz yaparsanız ve çok terlerseniz, 4-5 litre su içmelisiniz. 

Yeterli su içmediğinizde kendinizi yorgun hissedersiniz. Sonuçta metabolizmayı yavaşlatır ki, bu da yağ kaybını engeller.

Aşırı pişirmeyin

Yiyeceklerinizi aşırı pişirmek, besinlerde önemli bir azalma sağlar. Besinlerden mahrum kalırsanız, kendinizi tok hissetmez ve abur cubura yönelebilirsiniz. 

Bunu önlemek için, salata gibi çiğ gıdaların tüketimini artırabilir veya yiyeceklerinizi aşırı pişirmekten kaçınabilirsiniz.

Akşam yemeğini fazla geciktirmeyin

Gece geç saatlerde yemek yemekten kaçınılmalıdır, çünkü fazla kilo almanız daha olasıdır. En geç akşam yedide yemeli, bu saatten sonra başka bir şey atıştırmamalısınız.

Bitkisel çay, yemekten sonra açlığınızı gidermek için iyi bir seçenektir. Zihninizi yeme fikrinden uzaklaştırmak için dişlerinizi de fırçalayabilirsiniz.

Yemekleri aşırı pişirmeyin

Yiyecekleri aşırı pişirmek, besin değerlerinde önemli bir düşüşe neden olur. Yiyeceklerden alacağınız besinlerden mahrum kalırsanız, kendinizi tok hissetmez, bu nedenle abur cubura yönelebilirsiniz. 

Bunu önlemek için, salata gibi çiğ gıdaların tüketimini artırmalı veya yiyecekleri aşırı pişirmekten kaçınmalısınız. Sebzeleri buğulama yöntemi ile; tavuk ve balığı da ızgarada pişirebilirsiniz.

Yeterli uyuyun

Kilo kaybını tetikleme konusunda uykunun önemi göz ardı edilemez. Siz uyurken vücudunuz sistemlerinizi düzenlemek, aşınma ve yıpranma ile meydana gelen hasarları iyileştirmek için çalışır.

Sindirim sistemi bile yiyeceklerinizi işlemek, karbonhidratları metabolize etmek ve yağları parçalamaya uğraşır. 

Uyku yoksunluğu hormon seviyelerinde, özellikle kortizol ve insülinde değişikliklere neden olur. Kortizol şeker, yağ, protein, mineral ve su metabolizmasını düzenler; insülin kan şekeri ve yağ depolamasından sorumludur. 

Uyku yoksunluğu kortizol üretimini tetikler ve artan insülin seviyelerine yol açar, bu da kilo vermeyi daha da zorlaştırır. Bu nedenle, iyi bir gece uykusu kilo vermeye yardımcıdır.

Adımlarınızı sayın

Ofiste, okulda veya evde olun, yürümelisiniz. Kalkın ve her saat başı yürüyüşe çıkın. En yakın markete yürüyün, ofise gidin ya da evcil hayvanınızla yalnız yürüyün, evinizde dolaşın ve asansör yerine merdivenleri kullanın.

stres azaltma yolları

Bolca gülün

Kahkaha, rejim yapmadan zayıflamak için en iyi yolu olarak kabul edilir. Bir gülüş, kalp atış hızınızı ve kan dolaşımınızı artırır ve karın kaslarınızı güçlendirir, böylece doğal bir kardiyo egzersizi sağlanır. 

Günde beş kez içten gülmek, 10 dakika kürek çekme ile aynı faydalara sahiptir. Ve 10-15 dakikalık sert kahkahalar 50 kalori yakabilir.

Meditasyon yapın

Stres vücuttaki yağın önemli bir katkı maddesidir. Endişe, stres, depresyon ve diğer olumsuz duygular kortizol (stres hormonu) seviyelerinde bir artışa yol açar. 

Bu, iltihabın artmasına ve yağ birikimini artıran ve vücut fonksiyonlarını yavaşlatan zararlı serbest oksijen radikallerine yol açar.

Bu nedenle, günde en az 10 dakika ayarlayıp meditasyon yapmak en iyisidir. Tabii ki, başlangıçta zor olacak, ama her gün onu uygulamak, pozitifliği ve iyi hisleri beraberinde getirecektir.

Kendinizi motive edin

Diyet yapmadan zayıflamak için motive olmak ve bu motivasyonu devam ettirmek zor bir iştir. Düzenli olarak sağlıklı besinler yemek, sıkıcı olabilir.

Bu tam da motive olmanız gereken yerdir. Odaklanmak için, küçük not kağıtlarına motivasyon sözleri yazın ve bunları evinizin ve ofisinizin çeşitli köşelerine yapıştırın. 

Düzgün şekilde iki ila üç hafta boyunca yaparsanız, bunlara artık ihtiyacınız olmayacak. Sağlıklı bir yaşam sürdürme, alışkanlık haline gelecek.

Bunlar diyet ve spor yapmadan kilo vermenin basit yolları. Bu yöntemleri deneyin ve sağlıklı bir yaşamın kapısını aralayın.

Yazıyı Paylaşın!!!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir