Spor Ne Zaman Yapılmalı? Spor Ne Zaman Yapılır?

Düzenli spor yapmak, sağlıklı yaşam için vazgeçilmezdir. Vücutta oluşan fazlalıkların atılması ve dolayısıyla kilo vermek için de gereklidir. Spor ciltteki gözenekleri genişletir, terle birlikte birçok maddenin dışarı atılmasını sağlar. Vücut için birçok faydası olan bu aktiviteyi yapmanın bir zamanı var mıdır? “Spor ne zaman yapılmalı?

spor ne zaman yapılmalı
Spor ne zaman yapılmalı?

Canınız ne zaman isterse ya da müsait olduğunuzda mı spor yapmalısınız? Spor yapmanın zamanı ve nasıl yapılacağı, faydalarını görebilmemiz için çok önemlidir.

Spor ne zaman yapılmalı?

Bu aktivite fayda sağlaması için yapılmalıdır. Zamanında ve orta dereceli bir spor tercih edilmelidir.

Sporun yapılması gereken en uygun zaman yiyeceğin hazmedilmiş olduğu zamandır. Yani hazmın bittiği zaman. Tekrar acıkmaya başladığınızda en iyi spor zamanını anlamış olursunuz.

Böylece spordan beklenen faydayı görür ve atıkları vücuttan uzaklaştırabilirsiniz. Bu zaman diliminde yaptığınız sporla, organlar kuvvetlenir ve vücudunuz hafifler.

Sağlıklı yaşam için sporun ölçülü yapılması gerekir. Spor çok ağır yapıldığında vücut çok terler. Bu vücuda zarar verir çünkü bedeni önce kızdırır, sonra soğutur.

Spora başlamak için önce hazırlık yapılmalıdır. Tempo yavaş yavaş artırılmalıdır. Aynı şekilde bitirilirken de hareketler yavaş yavaş azaltılmalıdır.

Spor yapamayanlara egzersiz önerileri

Günümüzün yoğun temposunda çalışan ve şehir yaşamına adapte olmuş insanlar için bazen spor yapmak mümkün olmaz. Spor yapmaya vakti olmayanlar için günlük yaşamı hareketli hale getirmek faydalı olur.

  800 Kalorilik Diyet Nedir, Nasıl Yapılır, Kaç Kilo Verdirir?

Düzenli spor yapmayanların daha hareketli bir yaşam alanı yaratmaları için aşağıdaki önerileri dikkatle uygulamaları gerekir:

  • İşe ya da başka bir yere giderken yürüyün. Kısa mesafeleri yürümek, gün içinde egzersiz yapmanızı sağlar.
  • Asansör yerine merdiven kullanın. Çıktığınız her basamak sağlıklı olmanızı sağlayacaktır.
  • Öğle aralarında egzersiz programı uygulayın. Çalışanlar için genelde öğle araları en az 1 saattir. Bu 60 dakikayı bir yürüyüş planlayarak daha iyi değerlendirebilirsiniz. Hiçbir şey yapma imkanınız yoksa merdiven inip çıkmanız bile faydalı olacaktır.
  • Kumandayı elinizden bırakın. Televizyon izlerken kumanda kullanmak yerine, kanal değiştirme işlemlerini kendiniz kalkarak yapın. Böylece hareketliliğiniz devam eder.
  • Kendi işinizi kendiniz yapın. Her işi eşinizden veya çocuklarınızdan beklemeyin. Onlara yardım ederek hareket etme fırsatı yakalayın.
  • Spor salonuna üye olun. Spor salonunda yapacağınız egzersizleri bilinçli ve sağlıklı bir şekilde uygulama fırsatınız olur.
  • Evinize yürüyüş bandı alabilirsiniz. Pek tavsiye edilmeyen bir durum olmakla birlikte, hareket alanı yarattığından dolayı kullanılabilir.
  • Çevrenizdeki spor alanlarını değerlendirin. Mahallenizdeki veya bölgenizdeki spor alanlarını kullanın.

Kaynakça: 1

Yazıyı Paylaşın!!!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir